Bănci și Asigurări

OTP Bank conduce topul celor mai mari majorări de capital din martie ale firmelor cu capital străin, cu aportul de 250 mil. lei (51 mil. euro)

În urma acestei majorări de capital, capitalul social subscris şi vărsat al OTP Bank România a ajuns la valoarea de 2,08 mld. lei

Majorarea de capital de la OTP Bank, subsidiara de pe piaţa româ­nească a celui mai mare grup bancar din Ungaria, de 250 milioane de lei (echi­va­lentul a 51,1 mil. euro), a plasat banca pe prima poziţie în topul celor 40 de societăţi după partici­pa­rea străină la capitalul social total sub­scris rea­li­zat de Registrul Comer­ţului pen­tru luna martie.

Totodată, aceasta este şi singura majorare de capital operată în martie de o bancă ro­mâ­nească cu capital stră­in, conform to­pu­lui Regis­tru­lui Comerţului.

Creşterea capita­lu­lui social al OTP Bank România a fost apro­bată în cadrul şedinţei adu­nării ge­nerale a acţionarilor băncii din 19 martie 2021, aceasta fiind realizată prin aport în numerar sub­scris şi vărsat de acţio­narul OTP Bank Nyrt. Ca urmare a acestei majorări au fost emise 1.041.667 de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 240 lei fiecare.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.