Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

OTP Bank a încheiat 2019 cu un profit de 92 mil. lei, în creştere cu 65% faţă de 2018

♦ Activele băncii s-au majorat cu 24% în 2019, până la 13,8 mld. lei. ♦ Volumul creditelor performante s-a majorat cu 23%

OTP Bank, subsidiara locală a celui mai mare grup bancar din Ungaria, a încheiat anul 2019 cu un profit ajustat după impozitare de 92 milioane lei, în creştere cu 65% faţă de anul precedent. Rezultatul nu conţine taxa pe active bancare în valoare de 5,4 milioane lei, potrivit datelor specificate de raportul publicat la Budapesta, care prezintă rezultatele consolidate ajustate în conformitate cu standardele de raportare ale Grupului.

De asemenea, banca a raportat o creştere de 17% a profitului operaţional până la valoarea de 179 mil. lei, rezultat datorat avansului cu 22% a veniturilor totale şi a creşterii cu 25% a costurilor de exploatare.

În perioada ianuarie-decembrie 2019, activitatea comercială s-a intensificat în mod semnificativ, în linie cu strategia de creştere organică a băncii. Astfel, volumul de credite ipotecare noi a crescut cu 74% de la an la an, în timp ce soldul creditelor de nevoi personale a avansat cu 15%.

În ceea ce priveşte volumul creditelor performante, ajustat la cursul de schimb, acesta a crescut cu 23% de la an la an, susţinut de o cerere solidă pentru creditele ipotecare şi pentru segmentul corporate. În 2019, activitatea de retail şi segmentul corporate au înregistrat un avans similar, de 19%, de la an la an.

Totalul activelor băncii a atins 13,8 miliarde lei în 2019, plus 24,3% faţă de finalul anului 2018.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.