Bănci și Asigurări

OTP ar vrea sa fuzioneze cu un alt fond de pensii

30.10.2007, 18:34 28

OTP ar putea infiinta o companie mixta cu un alt participant de pe piata locala a pensiilor private sau ar putea prelua un concurent, pentru a-si spori competitivitatea in acest sector, a declarat presedintele OTP Fond de Pensii, Vasile Marius Florea, citat de agentia de presa ungara MTI.
Compania mixta ar deveni operationala in martie 2008, a spus Florea.
Strategia aleasa de OTP va depinde de numarul de clienti inregistrati de OTP Fond de Pensii in urmatoarele luni. In prezent, la serviciile grupului ungar au aderat 9.256 de persoane.
Aproximativ 30% din cele patru milioane de potentiali clienti au aderat la unul dintre cele 17 institutii autorizate sa activeze pe piata fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) dupa 17 septembrie, data introducerii Pilonului II.
Potrivit datelor anuntate saptamana trecuta de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), circa 1,142 milioane de persoane au aderat, in perioada 17 septembrie-15 octombrie, la un fond de pensii privat obligatoriu.
Cele mai multe adeziuni au revenit ING Fond de Pensii - 462.344, Allianz-Tiriac Pensii - 235.136 si Aviva Fond de Pensii - 113.769.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO