Bănci și Asigurări

Oresa preia un broker de credite

18.05.2007, 18:36 18

Fondul de investitii Oresa Ventures va intra in afacerea de intermediere a creditelor bancare prin preluarea unui pachet de actiuni al companiei Gemini Capital Consult, intr-o tranzactie complexa care implica achizitie de actiuni si investitii ulterioare , au declarat pentru ZF surse de pe piata financiara.
Valoarea tranzactiei se situeaza intre 3-5 mil. euro, operatiunea urmand sa se inchida luna viitoare. Reprezentantii Oresa nu au avut nimic de comentat pe acest subiect.
Afacerea Gemini, un broker care anul trecut a intermediat credite bancare de circa 60 mil. euro, a fost facuta de Adrian Stanciu si Constantin Dumitrescu , fosti manageri la Xerox. Ei s-au retras din afacere, in companie ramanand ca actionar Anca Bidian, CEO-ul companiei, care va conduce operatiunea si in continuare. Gemini a recrutat doi directori de la HVB Bank, care preiau pozitii de top management in companie.
Gemini a intermediat la inceput credite bancare pentru persoane fizice de la HVB, iar in acest moment vinde credite pentru HVB, Piraeus Bank, Bancpost sau OTP. Compania se bazeaza pe o forta de aproape 100 de agenti de vanzari, targetul fiind de a ajunge la 200 de agenti. Anul trecut Gemini a avut venituri in jurul a 1 mil. euro. Tinta pentru 2007 este ca Gemini sa-si dubleze valoarea creditelor intermediate.
In Polonia, brokerii de retail detin circa 20% din piata de vanzare pe retail, in timp ce in Romania brokerii au numai 2%. Gemini este cel mai mare jucator de pe aceasta piata, concurentii fiind Magazinul de Credit sau Direct Credit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO