Bănci și Asigurări

Opinie superoptimistă a ministrului de finanţe Florin Câţu: “Avem o revenire economică în ”. Realitatea este că revenirea economică este sub aşteptări iar, cum T4 va fi un trimestru prost, revenirea va fi mai degrabă în W”

Opinie superoptimistă a ministrului de finanţe Florin...

Autor: Iulian Anghel

13.11.2020, 11:10 738

“Am spus din primul moment că economia îşi revine din trimestrul III şi acum datele confirmă. România este ţara care evita recesiunea tehnică în 2020 aşa cum am promis.

Astăzi avem confirmarea că guvernul PNL a administrat foarte bine economia în cea mai dificiala perioadă din ultima sută de ani. Rezultatele ar fi fost mult mai bune daca nu exista majoritatea toxică psd-ista în Parlamentul României.

Mulţumim tuturoror românilor pentru că am fost o echipa în acest an dificil. Nu ne oprim aici. 2021 o să fie un an foarte bun pentru români cu o guvernare de dreapta, liberală”,  a comentat ministrul finanţelor, Florin Câţu, “datele-semnal” ale Institutului Naţional de Statistică privind creşterea economică în trimestrul al treilea.

Potrivit sursei citate, în trimestrul trei din 2020, economia a avut o creştere de 5,6% faţă de T2, după o cădere în T2 faţă de T1 de 12,2%. Aşadar, economia nu a recuperat nici jumătate în T3 la T2, faţă de ceea ce a pierdut în T2 raportat la T1. În trimestrul al treilea, economia României a înregistrat o scădere de 6% faţă de perioada similară a lui 2019. La la nivelul primelor nouă luni, PIB-ul s-a contractat cu 5,1%, an/an.

Rezultatele sunt mai slabe decât anticipau analiştii. Trimestrul al patrulea s-ar putea dovedi problematic pentru că, din nou, Europa şi România odată cu ea se închid în faţa furiei valului doi al pandemiei, prin urmare am putea avea scădere, nu creştere, ceea ce anulează visul unei reveniri economice în “V”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO