Bănci și Asigurări

Eximbank a acordat operatorului de servicii de salubritate Supercom un credit pentru capital de lucru şi investiţii în valoare de 70 mil. lei

Eximbank a acordat operatorului de servicii de...

Autor: Cristina Bellu

06.05.2021, 12:57 305

Compania românească Supercom, jucător pe piaţa serviciilor publice de salubritate şi de management al deşeurilor, a accesat o finanţare de 70 milioane de lei de la EximBank, care acoperă nevoia de lichidităţi pentru activitatea curentă şi susţine planurile de dezvoltare ale companiei prin credit de investiţii, cât şi de garantare.

”Avem capacitatea de a mobiliza resurse financiare în condiţii avantajoase pentru companiile care dezvoltă  modele de afaceri axate pe utilizarea eficientă a resurselor pentru a reduce  impactul asupra mediului şi vom sprijini în continuare iniţiativele firmelor locale care contribuie la susţinerea unei creşteri  economice pe baze moderne, eficiente şi competitive  în vederea îndeplinirii ţintelor naţionale în domeniu”, spune Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

Supercom activează pe piaţa de servicii de colectare, transport, tratare şi depozitare deşeuri municipale cu o reţea de 31 de puncte de lucru prin care asigură servicii de salubrizare pentru peste 1,5 milioane de locuitori, companii şi instituţii publice din Bucureşti, Cluj, Dâmboviţa, Bistriţa, Hunedoara, Caraş-Severin, Ilfov, Ialomiţa şi Gorj.

„Recent, Supercom şi-a început activitatea în Cluj, una dintre cele mai active regiuni în promovarea şi dezvoltarea proiectelor ecologice. Mai mult decât atât, avem în plan investiţii semnificative pentru dezvoltarea companiei, pentru achiziţia de echipamente performante şi tehnologii specifice industriei care să permită îndeplinirea obiectivelor asumate de România la nivel european. Parteneriatul cu EximBank este un pas important în consolidarea ţintelor României în ceea ce priveşte utilizarea eficientă a resurselor şi reducerea impactului asupra mediului”, spune Ilie Ionel Ciuclea, preşedinte al Supercom.

Afacerile operatorului de servicii de salubrizare au trecut de 200 mil. lei în 2019, iar profitul net s-a apropiat de 10 mil. lei, potrivit celor mai recente date raportate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO