Bănci și Asigurări

Operatorul britanic de plăţi în numerar şi încărcare electronică PayPoint a semnat un acord cu Innova Capital pentru vânzarea filialei din România pentru circa 47 milioane lire sterline

Operatorul britanic de plăţi în numerar şi...

Autor: Roxana Rosu

21.10.2020, 14:15 555

Operatorul britanic de plăţi în numerar şi încărcare electronică PayPoint a semnat un acord cu Innova Capital pentru vânzarea filialei din România, tranzacţia fiind estimată la circa 47 milioane lire sterline.

Paypoint, listat la Bursa de la Londra, este prezent pe piaţa locală prin intermediul firmelor  PayPoint Services SRL şi PayZone SA.

”În linie cu priorităţile noastre strategice, suntem mulţumiţi că am ajuns la un acord privind vânzarea PayPoint Romania. Businessul din România face parte din grupul nostru de 13 ani şi vreau să mulţumesc managementului local şi angajaţilor pentru contribuţia adusă. Am decis să vindem filiala din România ca să ne concentrăm pe piaţa noastră principală, din Marea Britanie”, a declarant Nick Wiles, Chief Executive Officer of PayPoint.

În cadrul negocierilor, Ernst & Young LLP aa fost consultant financiar şi Mills & Reeve consultant juridic.

Vânzarea afacerii din România face parte din strategia grupului britanic de a se concentra pe piaţa britanică.

PayPoint este prezent pe piaţa locală din 2007 şi a încheiat parteneriate cu retailerii pentru a oferi servicii de plată şi transferuri în circa 19.000 de locaţii.

În anul financiar încheiat în martie 2020, PayPoint Romania a raportat venituri brute de 69,7 milioane lire, un rezultat EBITDA de 7,3 milioane lire sterline şi profit înainte de plata taxelor de 6,8 milioane lire. Valoarea activelor se ridica la 48,5 milioane lire sterline.

Tranzacţia face obiectul unor aprobări legate de concurenţă, finalizarea ei fiind estimată pentru martie 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO