Bănci și Asigurări

Omniasig, pivot in unificarea UNSAR cu APAR

21.10.2004, 00:00 17



Compania de asigurari Omniasig a inceput demersurile pentru revenirea in Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) si unificarea astfel a celor doua organizatii profesionale ale asiguratorilor, afirma surse din cadrul industriei asigurarilor.



Problema va fi discutata astazi la Adunarea Generala a UNSAR.



Industria asigurarilor din Romania are doua asociatii profesionale, dupa ce Omniasig, Asirom si AIG au format Asociatia Profesionala a Asiguratorilor din Romania in februarie 2003.



Conditia intoarcerii Omniasig in UNSAR sau in noua asociatie care se va infiinta ca urmare a fuziunii UNSAR cu APAR este modificarea statutului acestei asociatii cu anumite prevederi propuse de Omniasig, conform surselor citate.



Revenirea Omniasig alaturi de Allianz-Tiriac, ING Nederlanden sau Unita in cadrul aceleasi asociatii, urmata probabil de AIG si de Asirom, va da o voce comuna industriei si va facilita inscrierea UNSAR in federatia europeana a asociatiilor asiguratorilor.



Toate cele trei companii au fost membre al UNSAR, dar si-au dat demisia in urma cu mai multi ani. Omniasig a fost totusi prezenta in cadrul UNSAR si pana acum, avand in vedere ca Omniasig Asigurari de Viata, controlata de Omniasig, a ramas membra a acestei asociatii.



Reprezentantii Omniasig nu au putut fi contactati pentru comentarii.



Tot in Adunarea Generala de astazi a UNSAR se va discuta si numirea unui nou presedinte, pentru ca Violeta Ciurel, abia desemnata anul acesta din partea ING Nederlanden, va pleca la Amsterdam.
sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO