Bănci și Asigurări

Omniasig, parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), va acorda, pentru prima dată în ultimii 10 ani, dividende în valoare totală de peste 18 milioane lei

Omniasig, parte a grupului austriac Vienna Insurance...

Autor: Roxana Rosu

15.07.2021, 11:13 166

Compania de asigurări Omniasig Vienna Insurance Group va acorda în 2021, pentru prima dată în ultimii 10 ani, dividende în valoare totală de peste 18 milioane lei, ceea ce reprezintă o valoare brută de 0,125 lei/acţiune.

Acţionarii au aprobat propunerea la Adunarea Generală din data de 27 aprilie.

Decizia are la bază dezvoltarea stabilă a companiei şi rezultatele financiare înregistrate în 2020, când volumul primelor brute subscrise a crescut cu circa 5% la aproape 1,4 miliarde lei, iar profitul brut, conform standardelor de raportare IFRS în scop de consolidare, a fost de peste 70 milioane lei.

Plata dividendelor se va face începând cu data de 30 septembrie, până la finalul anului, în contul indicat de către fiecare acţionar sau la ghişeele BCR. Această măsură este aplicabilă acţionarilor companiei înscrişi în Registrul acţionarilor la data de referinţă 21 aprilie 2021.  

OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piaţa asigurărilor din România şi are peste 1.100 de angajaţi.

Compania avea la finele anului trecut o cotă de piaţă de 12,03% şi se situa pe poziţia a doua în clasamentul celor mai mari jucători de asigurări generale şi de viaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO