Bănci și Asigurări

Omniasig a semnat cu PAID pentru a vinde poliţe obligatorii de locuinţe

Omniasig a semnat cu PAID pentru a vinde poliţe...

Autor: Anelis Baciu

13.08.2013, 20:27 127

Omniasig, al doilea jucător din piaţa asigurărilor generale după valoarea subscrierilor, a semnat un protocol cu Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) în vederea comercializării de poliţe obligatorii de locuinţe. Poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor costă 10 sau 20 de euro, în funcţie de materialul din care este construită locuinţa, şi acoperă pagubele produse de alunecări de teren, inundaţii sau cutremur în limita a 10.000, respectiv 20.000 de euro. Asigurările obligatorii sunt emise de PAID.

O modificare a legii privind asigurările de locuinţe adoptată la sfârşitul lunii iunie dă dreptul şi asigurătorilor care nu fac parte din acţionariatul PAID să vândă poliţe obligatorii. Allianz-Ţiriac, Omniasig şi Asirom sunt cele trei mari companii locale de asiguări care nu fac parte din acţionariatul PAID. Omniasig a subscris în primul trimestru din acest an prime brute în valoare de 58 mil. lei (13 mil. euro) pe segmentul asigurărilor împotriva incendiilor şi calamităţilor naturale, potrivit asociaţiei asigurătorilor locali (UNSAR).

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO