LIVE: VIDEOCONFERINŢA ZF - ECONOMIA VERDE. Provocările transportului verde. Cum vom putea transporta mărfurile şi oamenii cu emisii de carbon zero?
Bănci și Asigurări

Oliver Bate, CEO al Allianz, unul dintre cei mai puternici asigurători şi administratori de bani din lume spune la Bucureşti: Faceţi proiecte de investiţii şi creaţi o legislaţie adecvată, puneţi presiune pe Guvern, iar noi vom veni cu banii

„România are un potenţial enorm. Să luăm doar exemplul Clujului, unde aveţi un număr de studenţi comparabil cu cel din München.“

 

Grupul german Allianz, unul dintre cei mai mari asigu­rători şi administratori de bani din Europa, cu active de 900 miliarde de euro, de peste patru ori mai mult decât PIB-ul României, este pregătit să investească mai mult în România, chiar în infrastructură dar pentru a face acest lucru cere guvernului să vină cu proiecte bine definite şi cu un cadru legislativ adecvat, a declarat într-o discuţie cu ZF Oliver Bate, CEO al Allianz.

„România are oameni grozavi, dar are nevoie de investiţii în infrastructură. Noi am fi bucuroşi să aducem mai mulţi bani şi să investim în infrastructură, în autostrăzi, aeroporturi, dar pentru a putea face acest lucru avem nevoie să veniţi cu proiecte bine creionate şi mai avem nevoie de o legislaţie adecvată care să ne permită să investim. Nu banii lipsesc, ci cadrul legislativ şi proiectele bune. Trebuie să puneţi presiune pe guvern să vină cu aceste proiecte de investiţii, iar noi vom ajuta la dezvoltarea României“, a explicat Bate. El a fost la Bucureşti la conferinţa Insurance Europe, reuniunea anuală a asigurătorilor europeni.

Bate a spus că România are un potenţial uriaş şi de a dat exemplul Clujului, care are un număr comparabil de studenţi cu cel din München. „Clujul este un centru IT puter­nic. Este un exemplu care arată potenţialul economic al României. Ce vă trebuie este infrastructura“, a spus el.

Pe de altă parte, Bate spune că din declaraţiile politicienilor nu este clar dacă se vrea ca investitori precum Allianz să contribuie la dezvoltarea României şi să-şi majoreze investiţiile.

„Dacă nu apreciaţi investitorii inter­na­ţionali, dacă aveţi o legislaţie greşită, aşa cum se poate întâmpla în piaţa pensiilor pri­vate, banii nu vor veni în România.“ El s-a întâlnit aseară cu oficiali guvernamentali, iar astăzi se va vedea cu reprezentanţii ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.