Bănci și Asigurări

Olandezii de la ING aduc un polonez şef la Bucureşti, iar Negriţoiu preia funcţia de preşedinte non-executiv

Olandezii de la ING aduc un polonez şef la Bucureşti, iar Negriţoiu preia funcţia de preşedinte non-executiv

Michal Szczurek, CEO desemnat al ING Bank: Nu sunt un manager focusat pe tăieri de costuri sau restructurări şi vreau să susţin în continuare creşterea băncii. Sunt adeptul unei creşteri organice şi mai puţin al achiziţiilor.

Autor: Ciprian Valentin Botea

18.06.2012, 00:06 1265

Polonezul Michal Szczurek a fost desemnat de grupul olandez ING să preia de la 1 septembrie 2012 funcţia de CEO al sucursalei de la Bucureşti, el înlocuindu-l pe Mişu Negriţoiu, care a condus banca în ultimii şase ani.

Szczurek, 41 de ani, şi-a construit întreaga carieră în cadrul grupului ING pentru care lucrează din 1993 şi a ocupat poziţii de management în cadrul ING Bank Slaski şi a diviziilor de asigurări şi pensii private din Polonia. El este în prezent directorul de retail al TMB Thailand, unde grupul olandez este acţionar.

Noul şef al ING Bank îşi va prelua mandatul în luna septembrie, dar afirmă că în perioada următoare îşi va petrece mai mult timp în bancă pentru a se familiariza cu activitatea acesteia.

"Nu sunt un manager focusat pe tăieri de costuri sau restructurări şi vreau să susţin în continuare creşterea băncii. Sunt adeptul unei creşteri organice şi mai puţin al achiziţiilor", a declarat Szczurek.

Negriţoiu, 62 de ani, este director general al ING din 2006 şi urmează să preia din septembrie funcţia de preşedinte non-executiv. "Conduc banca de şase ani şi consider că în această perioadă am făcut tot ce mi-a stat în putere, dar nu poţi să rămâi la nesfârşit pe o asemenea poziţie. O să rămân alături de bancă, dar contribuţia mea în următorii ani va fi marginală", a afirmat el.

Szczurek are experienţă în retail banking, IMM-uri şi servicii bancare electronice, acestea fiind segmentele pe care ING vrea să se concentreze în următorii ani, potrivit lui Negriţoiu. Szczurek a absolvit Facultatea de Drept şi Administraţie la Universitatea din Varşovia.

Cine este Michal Szczurek

  • A absolvit Facultatea de Drept şi Administraţie la Universitatea din Varşovia în 1993 şi are un masterat în economie.

  • Şi-a construit întreaga carieră în cadrul ING şi a ocupat mai multe poziţii de conducere în cadrul subsidiarelor din Polonia.

  • A fost director de retail al ING Bank Slaski până în 2009, iar în ultimii trei ani a condus divizia de retail a TMB Thailand

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO