Bănci și Asigurări

Olandezii de la Aegon caută 80 de consultanţi financiari pentru centrul de la Cluj

Olandezii de la Aegon caută 80 de consultanţi...

Autor: Laurentiu Cotu

05.06.2013, 15:39 1202

Asigurătorul olandez Aegon caută 80 de consultanţi financiari pentru reţeaua de distribuţie Aegon Office din Cluj-Napoca, campania de recrutare urmând să se încheie în data de 15 iunie. Astfel, clujenii interesaţi să urmeze o carieră în domeniul financiar, vor să se reprofileze sau să-şi suplimenteze veniturile, pot beneficia până la jumătatea acestei luni de una dintre cele 80 de oportunităţi de carieră oferite de Aegon.

‘’Primul val de recrutări are loc în Cluj-Napoca, unde avem deschise 80 de oportunităţi de carieră, urmând să ne dezvoltăm echipa şi în Bucureşti, Sibiu şi Arad. Recrutăm consultanţi financiari, unit manageri şi manageri de agenţie, în condiţiile în care piaţa de profil stagnează în România şi tot mai multe companii se retrag sau îşi reduc din echipe’’, a declarat Sînziana Maioreanu, CEO Aegon.

Pentru posturile Aegon disponibile la Cluj pot aplica persoane cu sau fără experienţă în domeniul asigurărilor, conform reprezentanţilor companiei. Cei recrutaţi vor promova responsabilitatea financiară pe termen mediu şi lung, oferindu-le suport clienţilor în materie de asigurări de viaţă şi pensii private. Totodată, noii angajaţi ai Aegon vor participa la traininguri asigurate de companie. Reţeua de distribuţie Aegon Office este formată din agenţiile asiguratorului, prin care sunt distribuite soluţiile proprii de pensii private şi asigurări de viaţă ale companiei olandeze.

Olandezii de la Aegon au intrat pe piaţa locală de asigurări la începutul anului 2009, investind câteva zeci de milioane de euro în firma de asigurări de viaţă, dar şi în compania de pensii private, lansată anterior în cadrul unui parteneriat cu Banca Transilvania. La începutul acestui an, grupul olandez Aegon a preluat operaţiunile de pensii private şi asigurări ale Eureko, un business cu active totale de peste 800 milioane de lei, pe care le va integra în diviziile locale. Tranzacţia urcă Aegon în clasamentul celor mai mari cinci administratori de pensii private din România.

Asigurătorul olandez Aegon a subscris în perioada ianuarie-iunie 2012 prime cu o valoare cumulată de 3 milioane de euro pe piaţa românească, dublu faţă de 2011, după ce a atras peste 5.000 de clienţi noi pe poliţe de viaţă cu componentă de economisire, prin intermediul reţelei de distribuţie a Băncii Transilvania.

Afacerile au încetinit însă puternic în a doua jumătate a anului trecut după ce în perioada ianuarie-iunie asigurătorul raportase o creştere de 4,5 ori a primelor subscrise. Astfel, în perioada iulie-decembrie 2012 compania a raportat subscrieri de numai 900.000 de euro. Olandezi opereză în prezent pe piaţa românească prin intermediul subsidiarei din Polonia, care subscrie local pe baza paşaportului european privind libera circulaţie a serviciilor. Portofoliul de asigurări al Aegon Asigurări de Viaţă a fost transferat la începutul acestui an către filiala poloneză a grupului olandez. Principalii jucători din piaţa asigurărilor de viaţă sunt ING Asigurări, BCR Viaţă şi Metropolitan Life (fost Alico).

La nivle mondial, grupul Aegon este unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii financiare, specializat în asigurări de viaţă, planuri de pensii şi soluţii investiţionale. Cu sediul central în Olanda, Aegon activează în peste 20 de ţări de pe patru continente. Numărul total al angajaţilor este de peste 27.000 de oameni, iar portofoliul olandezilor include peste 47 de milioane de clienţi.

Aegon a încheiat primul trimestru al anului 2012 cu un profit net de 521 de milioane de euro, în creştere cu 59% faţă de perioada similară a anului 2011, depăşind aşteptările de profit estimate la finalul anului trecut. De asemenea, pe segmentul de pensii private, grupul Aegon a înregistrat o creştere de 3% a profitului operaţional brut, de 425 de milioane de euro.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO