Bănci și Asigurări

Olandezii de la Aegon au subscris prime de 31 mil. lei în primul semestru, în creştere cu 36,5%

Olandezii de la Aegon au subscris prime de 31 mil. lei...

Autor: Raluca Ghinea

18.08.2015, 00:04 92

În prima jumătate a anului trecut, volumul primelor subscrise a fost de 22,54 milioane de lei.

Asigurările de viaţă cu componentă investiţională (unit-linked) au înregistrat o creştere de 8,6%, la 6,3 milioane lei.

"Strategia noastră de bancassurance a însemnat, în prima parte a anului, încheierea unui nou parteneriat şi ne dorim ca, până la finele anului, să putem anunţa un altul. Vom continua să dezvoltăm relaţiile cu brokerii parteneri şi, în acelaşi timp, rămânem deschişi la oportunitatea unei noi achiziţii în piaţă", a declarat într-un comunicat Sînziana Maioreanu, CEO Aegon România.

La nivel global, grupul Aegon a înregistrat în al doilea trimestru venituri de 2,44 miliarde euro, cu 18% mai mari faţă de perioada similară a anului trecut, şi a raportat un profit brut de 549 milioane euro, în creştere cu 7%.

Aegon România estima în martie pentru acest an o creştere a subscrierilor de 20% faţă de 2014, la 60 milioane de lei, pe fondul avansului cu 10% al vânzărilor de poliţe noi şi dezvoltării unui nou parteneriat bancassurance.

Societatea s-a plasat la finele anului trecut pe locul 9 în ierarhia asigurătorilor de viaţă, cu o cotă de piaţă de peste 3%, potrivit datelor proprii.

Compania vizează să crească rapid în continuare şi este interesată de noi achiziţii pe piaţa asigurărilor de viaţă, ţintind scoietăţi din top 10.

Primii cinci jucători de profil după nivelul primelor în 2014 sunt ING Asigurări de Viaţă (NN Asigurări de Viaţă) - 37,39%, Metropolitan Life - 16,1%, BCR Asigurări de Viaţă - 8,76%, Asirom - 5,95% şi Allianz-Ţiriac Asigurări - 5,92%. De asemenea, în acest clasament mai intră BRD Asigurări de Viaţă, Generali România, Eurolife ERB Asigurări de Viaţă, Grawe România şi Groupama România.

Aegon a finalizat recent preluarea portofoliului Eureko.

Grupul olandez Aegon a înfiinţat subsidiara din România la începutul anului 2008.

În ianuarie 2013, Aegon a anunţat că va prelua activităţile de asigurări de viaţă şi pensii private ale Eureko România, parte a grupului financiar Achmea, de asemenea din Olanda, şi le va integra în operaţiunile Aegon de pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO