Bănci și Asigurări

OCDE: Coronavirusul a provocat deja un şoc mai puternic decât criza financiară mondială

OCDE: Coronavirusul a provocat deja un şoc mai puternic...

Autor: Catalina Apostoiu

25.03.2020, 00:00 178

Nici chiar cele mai severe scenarii economice imaginate la începutul lunii martie nu au fost suficient de pesimiste, spune secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) Angel Gurria, notează The Independent.

Va dura ani întregi până când lumea îşi va reveni de pe urma pandemiei de coronavirus, aceasta provocând deja un şoc economic mai mare decât criza financiară din 2007-2009, potrivit OCDE.

În condiţiile în care guvernele anunţă cheltuieli de mii de miliarde de dolari pentru a evita dispariţia a milioane de locuri de muncă, secretarul general al Organizaţiei a făcut apel la liderii lumii să folosească toate mijloacele pentru a combate criza.

Măsurile drastice de distanţare sociale sunt eşenţiale, dar acestea aruncă economiile într-o stare de „îngheţare profundă“, iar recuperarea nu va fi una simplă sau automată, arată Gurria.

OCDE avertizează că criza sanitară provocată de COVID-19 va fi urmată de o criză economică mondială şi o criză a locurilor de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO