Bănci și Asigurări

Obligatiunile bancilor, cotate pe piata peste valoarea nominala

22.06.2004, 00:00 21

Obligatiunile Raiffeisen Bank se tranzactioneaza in continuare la Bursa de Valori  peste valoarea nominala, sedinta burseira de ieri aducand doua operatiuni in valoare de 268 milioane de lei.
Tranzactiile de ieri s-au realizat la o prima de 0,3%  fata de valoarea nominala si dobanda acumulata a obligatiunilor, ceea ce inseamna ca investitorii sunt multumiti si cu un randament mai mic decat cel nominal oferit de banca in oferta publica derulata luna trecuta. Dobanda pentru primul cupon al emisiunii de obligatiuni Raiffeisen Bank, calculata in functie de cotatiile de pe piata interbancara, este de 19,55%. Ultima tranzactie cu obligatiunile BRD, de vineri se realizase la o prima mai mare, de 1,75% peste valoarea nominala, datorita dobanzii mai mari platite de banca pentru primul cupon: 21,28%.
Actiunile bancilor cotate pe piata nu au inregistrat modificari semnificative fata de finalul saptamanii trecute. Cotatia BRD Soc-Gen a incheiat ziua cu o scadere de 1,5% fata de sedinta anterioara si au incheiat ziua la 26.000 lei/actiune.
Lichiditatea actiunilor Bancii Comerciale Carpatica s-a mentinut si ieri relativ ridicata, cu operatiuni in valoare de 3,6 miliarde de lei. Cotatia actiunilor a inregistrat o crestere de 1,5% si a incheiat ziua la 8.100 lei/actiune. Actiunile bancii se stabilizasera la finalul saptamanii trecute la nivelul de 8.000 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a Carpatica a ajuns la 87 milioane de dolari.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO