Bănci și Asigurări

Obligaţiuni de 40 milioane de euro ale BT Leasing sunt procesate marţi în sistemul BVB: două tranşe, cu scadenţa 2024 şi 2025

Obligaţiuni de 40 milioane de euro ale BT Leasing sunt...

Autor: Liviu Popescu

10.12.2019, 16:03 994

La ora 15:41 în sistemul bursei de la Bucureşti au fost procesate obligaţiuni de 40 de milioane de euro ale BT Leasing, parte a grupului financiar Banca Transilvania, care include cea mai mare instituţie de credit din România.

La prima tranşă, cea cu scadenţa în 2024, echivalentul în euro a 103 milioane lei, au fost 11 cumpărători, iar a doua, de 88 mil.lei, a mers către un singur investitor. 

Astfel, emisiunea de obligaţiuni în euro este structurată pe două tranşe: una cu scadenţa în 2024, iar alta în 2025, arată datele de la BVB.

Potrivit unor surse ale ZF, BT Leasing urmează să-şi listeze în decembrie această emisiune de obligaţiuni.

“Adunarea Generală aprobă în unanimitate desfăşurarea unei oferte unice prin plasament private, având ca obiectiv obligaţiunile adresată unor investitori instituţionali şi profesionali (persoane juridice) din Spaţiul Economic European (incluzând România) care sunt investitori calificaţi”, se arată într-un document publicat recent în Monitorul Oficial.

Acţionarii BT Leasing sunt Banca Transilvania (63%), BT Investments (37%) şi BT Capital Partners cu mai puţin de 0,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO