Bănci și Asigurări

O nouă tranzacţie pe piaţa bancară: Valer Blidar a vândut pachetul majoritar de acţiuni de la Banca Feroviară către Olimpiu Bălaş, un antreprenor din IT

Olimpiu Bălaş şi Valer Blidar

Olimpiu Bălaş şi Valer Blidar

Autor: Cristian Hostiuc

09.07.2020, 00:05 261

Valer Blidar, proprietarul Astra Va­goane, a anunţat vânzarea pache­tu­lui majoritar de acţiuni pe care îl deţi­nea la Banca Feroviară către Olimpiu Bălaş, un antreprenor din IT care de­ţine grupul New Business Dimensions.

„În ultimii doi ani am fost în discuţii cu mulţi investitori interesaţi de achiziţia băncii şi am analizat cu atenţie strategiile acestora. Cei doi investitori locali cooptaţi în acţionariat deţin o expertiză solidă în zona de fintech şi am credinţa că împreună vom transfor­ma Banca Feroviară într-o bancă mo­dernă şi inovatoare, capabilă să deser­vească afacerile locale“, a declarat Valer Blidar.

În declaraţia oficială, Olimpiu Bălaş a spus: Achiziţia unui pachet de ac­ţiuni la Banca Feroviară este o de­cizie stra­tegică prin care dorim să introducem un por­tofoliu de soluţii digitale, moderne, IMM-urilor din România. Deţi­nem soluţii de digita­lizare aferente activită­ţilor băncii şi avem încredere în adopţia soluţiilor tehnice de către clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO