Bănci și Asigurări

O nouă lovitură: Singapore a amendat banca elveţiană UBS cu 8,2 milioane de dolari

Potrivit Bloomberg, autorităţile de reglementare din Singapore au amendat banca elveţiană UBS cu 8,2 milioane de dolari după ce anumiţi consilieri ai băncii şi-au suprataxat clienţii în mai multe tranzacţii comerciale.

Consilierii de la UBS s-au angajat în acte de înşelare a clienţilor cu privire la preţurile la obligaţiuni şi la tranzacţiile structurate de produse, a declarat joi Autoriatea Monetară a statului Singapore.

„Conduita reprezentanţilor UBS este inacceptabilă şi nu îşi găseşte locul în industria serviciilor financiare, unde încrederea şi integritatea sunt cât se poate de importante”, a declarat Ong Chong Tee – director adjuct al Autorităţii Monetare din Singapore.

Sancţiunea vine după ce autorităţile din Hong Kong au aplicat o pedeapsă multinaţionalei elveţiene la începutul săptămânii, după ce UBS a suprataxat în mod sistematic mai mulţi clienţi, manipulând preţul la obligaţiuni şi tranzacţiile structurate de produse. Pentru a face acuzaţiile nevăzute, UBS a început să falsifice extrasele de cont, declarând valorile tranzacţiilor în mod intenţionat greşit.

Pedeapsa ia în calcul tranzacţiile din 2014 până în prezent, cu toate că UBS a garantat compensarea tuturor clienţilor afectaţi de abateri în perioada 2008 – 2017.

UBS a declarat că amenda rezolvă o problemă pe care multinaţionala elveţiană a identificat-o şi raportat-o autorităţilor din Hong Kong şi Singapore. Conform unui comunicat UBS, abaterile vizau un procent mic de tranzacţii procesate de către bancă în perioada cumprinsă între 2008 şi 2017.

Autoritatea Monetară din Singapore va continua să-i investigheze individual pe cei acuzaţi de conduită incorectă.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.