Bănci și Asigurări

O nouă ”apocalipsă” financiară? Avertismentele încep să curgă: Cea mai influentă bancă de pe Wall Street prezice că următoarea criză financiară va lovi în 2020

O nouă ”apocalipsă” financiară? Avertismentele...

Autor: Ştefan Stan

15.09.2018, 09:51 4777

La un deceniu de la prăbuşirea Lehman Brothers, care a declanşat o criză la nivel mondial, strategii JPMorgan Chase au creat un model menit să cuantifice când se va întâmpla şi cât de severă va fi următoarea criză. Iar răspunsul a venit: investitorii ar trebui să se aştepte la o nouă ”rundă” de criză în 2020, scrie Bloomberg.

Vestea bună este că, următoarea criză probabil va genera un episod mai puţin dureros decât cea anterioară, potrivit analiştilor. Vestea proastă? Lichiditatea scăzută din piaţă, care persistă încă din 2008, este un factor de risc pe care nu-l poţi prezice. 

”Proiecţiile arată mult mai blânde faţă de crizele precedente”, au spus strategii JPMorgan John Normand şi Federico Manicardi, notând că pe parcursul ultimei crize financiare, indicele S&P 500 a scăzut cu 54%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO