Bănci și Asigurări

O lovitură de 230 mil. euro pentru Erste. BCR BpL pierde definitiv procesul cu Curtea de Conturi, care acuză băncile pentru locuinţe că au acordat ilegal prima de la stat minorilor şi vârstnicilor

O lovitură de 230 mil. euro pentru Erste. BCR BpL pierde...

Autor: Anelis Baciu

27.06.2019, 00:00 333

♦ În primă instanţă Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză BCR BpL ♦ Grupul Erste a constituit un provizion de 230 mil. euro, adică 70% din profitul pe T1 2019 ♦ Acţiunile Erste au scăzut ieri cu aproape 4% pe Bursa din Viena.

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), cea mai mare bancă din sistemul de economisire-creditare din România, cu o cotă de piaţă de 80%, a pierdut definitiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul cu Curtea de Conturi, instanţa supremă ajungând la concluzia că BCR BpL a încălcat legea pentru că a acordat prime de stat minorilor şi vârstnicilor şi pentru că nu a cerut justificarea în scop locativ a acestora.

BCR BpL este nevoită acum să returneze statului valoarea totală a primelor primite de clienţii săi de la înfiinţare şi până în 2015, adică 600 mil. lei (sub 150 mil. euro).

Banii vor fi plătiţi de grupul Erste, acţionarul grupului BCR, care a constituit deja un provizion de 230 milioane de euro, acesta reprezentând aproximativ 70% din profitul aferent primului trimestru din 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO