Bănci și Asigurări

O gură de aer pentru toţi românii cu credite: Analiştii prognozează că majorarea dobânzilor s-a încheiat VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

14.05.2023, 00:00 5287

Analiştii economici sunt de părere că românii nu se vor mai confrunta cu creşteri ale dobânzilor, în contextul în care la nivel internaţional marile bănci centrale au început deja să renunţe la politica de înăsprire. Mai mult, pe fondul unui decalaj dintre deciziile de politică monetară şi efectele acestora în economie, analiştii concluzionează că BNR a pus pe pauză majorarea dobânzilor pentru a observa evoluţia economică şi pentru a nu forţa majorări care se provoace turbulenţe la nivel economic.

„Din punctul meu de vedere, dacă urmărim ce s-a întâmplat recent şi datele din prezent, nu cred că vor mai creşte dobânzile în România. Nu cred că va mai fi vorba despre o creştere pentru că există un decalaj de 6-8 luni între deciziile de politică monetară ale  BNR şi efectele acestora în economie, iar din acest punct de vedere Banca Naţională a pus pauză pentru a vedea cum va evolua economia”, a declarat Radu Puiu, analist XTB România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO