Bănci și Asigurări

Numele Credit Agricole Bank România a fost înregistrat la Registrul Comerţului în locul Emporiki

Autor: Razvan Voican

17.08.2012, 00:00 593

Filiala de la Bucureşti a puternicului grup bancar francez Credit Agricole a primit ieri de la Registrul Comerţului certificatul de înregistrare a noului nume al băncii locale - Credit Agricole Bank România.

Astfel s-a încheiat rapidul proces de rebranding care a făcut trecerea de la fosta Emporiki Bank la Credit Agricole şi care a început pe 14 iunie, după ce francezii au luat decizia de a prelua direct controlul asupra băncii din România, în contextul renunţării la afacerile din Grecia. BNR a aprobat transferul controlului pe 26 iunie, iar pe 18 iulie deja toate cele 28 de unităţi adoptaseră imaginea Credit Agricole.

"Suntem mândri că lansăm brand-ul Crédit Agricole în România şi odată cu acesta, standarde ridicate de calitate în satisfacerea nevoilor financiare ale clienţilor noştri, securitatea investiţiilor şi a depozitelor", a declarat Pierre Martin, directorul general al Credit Agricole Bank România. Pe pagina de internet a Credit Agricole în secţiunea prezentare generală încă se vorbeşte despre Emporiki Bank. La sfârşitul lui 2011 banca avea active de aproape 259 mil. euro, în creştere cu 4% faţă de 2010, şi a încheiat anul cu o pierdere de peste 5 mil. euro, înjumătăţită faţă de rezultatul negativ din 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO