Bănci și Asigurări

Numărul caselor asigurate prin poliţe obligatorii a scăzut cu 100.000 într-un an

Numărul caselor asigurate prin poliţe obligatorii a...

Autor: Liviu Popescu

16.03.2016, 00:00 76

PAID, compania care deţine monopolul pe segmentul asigurărilor obligatorii de locuinţe, avea la finele lunii trecute un portofoliu de 1,6 milioane de contracte în vigoare, numărul acestora intrând peste acest prag chiar de la începutul lunii.

Numărul contractelor în vigoare este mai mic cu circa 100.000 de unităţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate de asigurător.

Cele mai multe locuinţe asigurate sunt în Bucureşti şi în Muntenia, respectiv 40% din poliţele obligatorii în vigoare. Asta înseamnă că în Capitală aproximativ 320.000 de locuinţe sunt asigurate printr-o poliţă obligatorie.

În România există aproximativ opt milioane de locuinţe, potrivit datelor INS. Poliţele obligatorii acoperă daunele produse de indundaţii, cutremur sau alunecări de teren, iar o poliţă costă între 10 şi 20 de euro pe an în funcţie de materialul din care este construită locuinţa. Poliţele acoperă daunele în limita a 10.000 şi 20.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO