Bănci și Asigurări

Numărul accidentelor a scăzut cu 72% în starea de urgenţă. Ce fac asigurătorii cu banii din poliţele RCA? COTAR acuză după ce ASF a informat guvernul privind posibila creştere a RCA dacă s-ar amâna plata poliţelor

Numărul accidentelor a scăzut cu 72% în starea de...

Autor: Mircea Nica

03.05.2020, 00:04 972

COTAR: Piaţa asigurărilor din România va suferi un colaps generalizat. UNSAR: Indicatorii de solvabilitate şi lichiditate ai companiilor membre respectă cadrul legal în vigoare. ASF: Sunt afirmaţii apărute în spaţiul public care nu au nicio legătură cu realitatea, probabil şi din cauza intereselor economice din spate.

Eventuale creşteri ale tarifelor RCA, în con­tex­tul crizei coronavirusului, nu ar fi justificate în condiţiile în care numărul de accidente a scăzut în perioada stării de urgenţă cu peste 70%, în timp ce asigurătorii încasează în continuare poliţele RCA de la clienţi.

Confederaţia Opera­to­ri­lor şi Transporta­to­rilor Au­to­rizaţi din România (COTAR) a reac­ţionat în urma discuţiilor dintre Au­to­ri­ta­tea de Supra­ve­ghere Finan­ciară (ASF) şi Guvern privind posi­bi­litatea de suspen­dare a poliţelor RCA şi su­bli­niază un posibil pe­ricol al unui colaps pe piaţa asi­gură­rilor din cauza unei supra­ve­gheri ne­adec­vate, potri­vit infor­ma­ţiilor trans­mise de re­pre­zen­tanţii aso­ciaţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO