Bănci și Asigurări

Noul şef al Danske Bank vrea să schimbe din temelii banca daneză după scandalurile de spălare de bani: Din 3.600 de poziţii diferite vrea să rămână doar cu 400

Noul şef al Danske Bank vrea să schimbe din temelii...

Autor: Alex Ciutacu

20.08.2019, 15:19 148

Gigantul bancar Danske Bank vrea să elimine mii de poziţii în contextul în care creditorul vrea să îşi schimbe din temelii imaginea după un an plin de scandaluri şi pierderi, potrivit Bloomberg.

Chris Vogelzang, noul CEO al creditorului din Copenhaga, revizuieşte operaţinile băncii după ce a preluat funcţia în luna iunie, şi vrea să păstreze doar 400 de poziţii în instituţia bancară, faţă de cele 3.600 existente în prezent, potrivit sindicatului muncitorilor din finanţe, Finansforbudet.

Danske implementează un nou sistem de resurse umane care ţinteşte pentru o transparenţă mult mai ridicată, susţine Finansforbundet, care îl citează pe Lisbeth Sorensen, consultant senior pe resurse umane în cadrul Danske Bank.

„În ultimii ani, au apărut din ce în ce mai multe poziţii, cu noi poziţii care au fost create de fiecare dată când cele vechi păreau nepotrivite”, spune Sorensen.

În noul sistem, denumirile poziţiilor vor fi în limba engleză, în loc de daneză, pentru a genera transparenţa în subsidiarele băncii – deşi angajaţii vor avea opţiunea de a-şi păstra denumirea poziţiei în limba locală.

Danske are nevoie de o astfel de transformare după ce a devenit ţinta unor investigaţii lansate atât în SUA cât şi în Europa – deoarece a recunoscut că a gestionat circa 230 miliarde dolari în tranzacţii suspicioase.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO