Bănci și Asigurări

NOTA de plată lunară pentru pensiile speciale. Ministerul Muncii vrea să „corecteze” pensiile militare. Care e cea mai mare sumă pe care o primeşte un fost angajat MApN

NOTA de plată lunară pentru pensiile speciale....

Autor: Gândul

31.07.2017, 14:19 1165

Cu o notă de plată de peste 100 de milioane de euro lunar, ministerul Muncii ia în calcul să schimbe regulile în privinţa pensiilor speciale. În cu trei luni Olguţa Vasilescu anunţa că „sistemul trebuie corectat”, iar acum la Ministerul Muncii este în lucru un proiect de ordonanţă care schimbă regulile în privinţa pensiilor speciale pentru militari, poliţişti şi serviciile secrete. Mai exact, pentru că nu pot fi tăiate veniturile în plată, varianta luată în calcul este de stabilire a unor noi reguli în cazul celor care vor ieşi la pensie după intrarea in vigoare a actului normativ şi care vor avea venituri sensibil mai mici decât cei care au plecat din câmpul muncii până acum. Potrivit ultimelor date, cea mai mare pensie pe care o primeşte un fost angajat în ministerul Apărării este de 29.992 de lei pe lună. Pe listele speciale de la Apărare sunt în total 76.080 de persoane, suma totală lunară plătită în contul acestora ridicându-se la 245,6 milioane de lei.

Discuţia despre pensiile speciale ale militarilor a revenit în ultima perioadă în spaţiul public.  Potrivit informaţiilor Gândul, variantele luate în calcul de Ministerul Muncii nu vizează pensiile aflate în plată, din motive de constituţionalitate. De asemenea, nu sunt vizate pensiile magistraţilor. Deocamdată, însă, nu s-a luat o decizie finală.

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, şi şeful PSD, Liviu Dragnea, au insistat că  pensiile militare nu vor scădea. Cel puţin nu cele aflate în plată, lăsând deschisă discuţia în cazul celor care se vor pensiona de acum încolo. Oficial, la Ministerul Muncii se fac analize cu privire la sistemul general de pensii.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO