Bănci și Asigurări

Noii şefi ai BCR vor avea şi birouri noi: turnul moştenit de la Bancorex e în renovare

Noii şefi ai BCR vor avea şi birouri noi: turnul moştenit de la Bancorex e în renovare

Toţi membrii conducerii executive a BCR ar urma să ocupe birouri pe acelaşi etaj

Autor: Razvan Voican

31.01.2012, 00:05 3129

BCR, cea mai mare bancă de pe piaţă, nu schimbă numai garnitura de top management, ci şi birourile în care vor lucra cei şapte membri desemnaţi în noua componenţă a comitetului executiv.

Tomas Spurny, cehul care a fost ales de austriecii de la Erste să preia funcţia de CEO, îşi va începe mandatul într-un birou nou amenajat la etajul 15 din turnul pe care BCR l-a moştenit de la fosta Bancorex. Ce-i drept dimensiunile acestuia ar urma să fie reduse, însă aceasta nu ar însemna decât o aducere la "normal".

Britanicul Dominic Bruynseels care conduce BCR din vara lui 2008 obişnuia să se plângă de mărimea neobişnuită a biroului de CEO, încăperea cu o lungime de circa 10 metri fiind probabil cel mai generos spaţiu destinat activităţii unui preşedinte executiv de bancă. Aşa că s-a declarat fericit când recent a fost mutat într-un birou mai mic pentru a lăsa loc echipelor de renovare.

Bruynseels a moştenit biroul de CEO aşa cum era pe vremea lui Nicolae Dănilă pentru că, de când au preluat BCR, austriecii n-au avut timp să facă mari modernizări în turnul fostei Bancorex, având proiecte mult mai importante. Acum s-au hotărât să reamenajeze, iar unul dintre obiective este ca întreaga echipă executivă să aibă birouri pe acelaşi etaj, adică la 15. Ce-i drept, în turnul BCR lipseşte etajul 13, fiind cunoscută fobia bancherilor legată de acest număr.

Biroul lui Martin Skopek, care revine pe postul de vicepreşedinte executiv pe retail, era situat în mandatul precedent în palatul ocupat de BCR la Universitate, însă din aprilie el va ocupa un birou nou în turnul de pe Calea Victoriei.

Săptămâna trecută consiliul de supraveghere al BCR condus de Andreas Treichl, CEO al Erste Group, a decis creşterea numărului de membri ai comitetului executiv al băncii de la 5 la 7. BCR va fi astfel condusă de o echipă formată din doi cehi, trei austrieci, un german şi un român.

Turnul BCR se află în administrea firmei Bucharest Financial Plaza, o subsidiară a grupului care are bugetat pe 2012 un profit brut de 24 mil. lei, în creştere cu 5,2% faţă de 2011. Austriecii au folosit BFP nu numai pentru administrarea sediului central, ci şi pentru operaţiuni de curăţare a portofoliului BCR, transferându-i credite neperformante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO