Bănci și Asigurări

NN Group a ajuns la o participaţie de 5,07% la Sphera Franchise Group după tranzacţii de 4,2 mil.lei

NN Group a ajuns la o participaţie de 5,07% la Sphera...

Autor: Roxana Rosu

09.05.2019, 10:24 329

Grupul olandez NN Group a ajuns la o participaţie de 5,07% în cadrul Sphera Franchise Group, companie care administrează KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, după ce a achiziţionat un pachet de acţiuni în data de 6 mai, prin tranzacţii derulate la BVB.

NN deţinea anterior 3,93% din capitalul Sphera.

Potrivit datelor publicate la BVB, 242.427 acţiuni SFG au fost tranzacţionate pe 6 mai, pentru 4,2 milioane lei. 

Grupul olandez este prezent în România prin intermediul FonduIui de Pensii Facultative NN ACTIV (administrat de catre administratorul de fonduri de pensii facultative NN Asigurari de Viata S.A.), NN OPTIM (administrat de catre administratorul de fonduri de pensii facultative NN Asigurari de Viata S.A) şi FonduIui de Pensii Administrat Privat NN (administrat de catre NN Pensii S.A.F.P.A.P. S.A.), precum şi prin NN Investment Partners B.V.

Fondul de pensii administrat privat al NN, cel mai mare din România, a intrat acţionar la producătorul de aluminiu Alro Slatina în al doilea semestru din 2018, a investit la Banca Transilvania, la Sphera Group şi la companii din sectorul de energie, printre care şi Romgaz. 

Grupul Sphera a înregistrat afaceri de 771 milioane de lei în 2018, în creştere cu 39% faţă de anul precedent, şi un profit net mai mic cu 22,8%, de 24,2 mil. lei.

Sphera Franchise Group are o capitalizare de 698 mil. lei, iar de la începutul anului acţiunile SFG înregistrează minus 8,8%, pe fondul unui rulaj în valoare de 36 mil. lei.

Principalul acţionar este Tatika Investments Cipru (27%),  controlată de Radu Dimofte, MBL Computers (20%), la care Nicolae Badea deţine indirect 20%, Wellkept Group Bucureşti (16,3%), deţinută tot de Radu DImofte, şi Anasa Properties (10,9%), deţinută de Lucian Vlad. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO