Bănci și Asigurări

Nimeni nu scapă de FED: BNP Paribas va plăti o amendă uriaşă de 246 mil. dolari în Statele Unite manipularea preţurilor pe piaţa valutară

Nimeni nu scapă de FED: BNP Paribas va plăti o amendă...

Autor: Ştefan Stan

18.07.2017, 11:03 264

BNP Paribas a acceptat să plătească 246 de milioane de dolari pentru a rezolva disputa cu Rezerva Federală Americană, care acuza instituţia că nu a reuşit să îşi ţină traderii din a folosi chatroom-uri electronice pentru manipularea preţurilor, scrie Bloomberg. FED a ordonat creditorului din Paris să îşi îmbunătăţească controlul intern pentru schimburile valutare.

BNP Paribas de asemenea a acceptat să plătească 350 de milioane de dolari în mai, într-o discută cu Departamentul pentru Servicii Financiare din New York. Băncile au suferit miliarde de dolari amenzi la nivel global, sancţiuni reglementatorii şi taxe legale din cauza folosirii unor metode nepermise pentru influenţatarea ratelor, iar unii brokeri chiar au fost ţinat unor inculpări penale.

La începutul acestui an, un trader de la BNP Paribas, Jason Katz, a pledat vinovat în cazul încălcării regulilor federale antitrust. Drept sancţiune, FED i-a interzis să mai lucreze în sistemul bancar american. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO