Bănci și Asigurări

Nemtii de la Signal Iduna mai investesc 13 mil. euro

28.10.2008, 14:50 22

Grupul german de asigurari Signal Iduna, care si-a lansat ieri oficial operatiunile in Romania, va mai investi 13 mil. euro in subsidiara locala pana in 2010, in conditiile in care pana acum a investit 7 mil. euro.

Signal Iduna vinde in principal asigurari de sanatate, dar si de viata sau de accidente, si si-a propus sa ajunga lider pe piata asigurarilor de sanatate in patru ani, cu o cota de 20-25%.
"Anticipam ca vom creste cu 20-30% pe an, dar depinde si de reactia pietei", spune Sanziana Maioreanu, directorul general al Signal Iduna. Ea afirma ca piata ar putea fi impulsionata prin deducerea fiscala a primelor platite de persoanele fizice pentru asigurarile private de sanatate, facilitate care in prezent nu exista. O valoare potrivita ar fi 250-300 de euro pe an, spune ea. In prezent, doar angajatorii isi pot deduce din impozitul pe profit primele pe care le platesc pentru asigurarile de sanatate oferite ca beneficiu salariatilor, in limita a 200 de euro pe an. In 2009 acest prag va fi majorat la 250 de euro anual. Pretul politelor de asigurare de sanatate ale Signal Iduna variaza intre 13 euro si 100 de euro pe luna.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO