Bănci și Asigurări

Negriţoiu, ING: România nu îşi va rezolva problemele fără ancore externe, cum este FMI

Negriţoiu, ING: România nu îşi va rezolva problemele fără ancore externe, cum este FMI
27.06.2010, 12:24 26

România nu îşi poate rezolva problemele fără existenţa unorancore externe, cum este FMI, întrucât are o capacitate deguvernare modestă şi greşeşte când îşi foloseşte resursele prinaparatul propriu, a declarat Mişu Negriţoiu, directorul general alING Bank România, scrie Mediafax.

El nu crede că se va rupe acordul cu FMI şi că avem în continuarenevoie de acesta, în contextul în care, de-a lungul timpului,derapajele au început atunci când România nu a avut acord cuinstituţia financiară internaţională.

"Trebuie să recunoaştem - eu vorbesc din afara sistemului deguvernare, dar am fost şi în sistemul de guvernare -, România are ocapacitate de guvernare modestă, dacă nu chiar slabă. Înconsecinţă, capacitatea de guvernare trebuie ramforsată periodic denişte ancore externe, de cineva care este mai puţin emotiv şi carese gândeşte la lucrurile care trebuie făcute. Vedeţi UniuneaEuropeană, vedeţi FMI", a spus şeful ING Bank România, invitat laemisiunea "După 20 de ani" difuzată duminică deProTV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO