Bănci și Asigurări

Negriţoiu, ASF: Sunt deja oferte pentru preluarea portofoliului Astra

Mişu Negriţoiu

Mişu Negriţoiu

Autor: Anelis Baciu

18.09.2015, 00:07 1716

Mai multe companii locale sunt inte­­resate de preluarea unor bucăţi din portofoliul Astra Asi­gu­rări, după ce în cazul asi­gu­rătorului Autoritatea de Su­praveghere Finan­cia­ră (ASF) a decis recent des­chi­derea pro­ce­durii de faliment.

„Decizia privind vân­za­rea porto­fo­liului este lua­tă de lichidator, iar aces­ta va fi ales de in­stanţă. În pre­zent sunt com­panii interesate de por­to­­foliul Astra“, a afirmat Mişu Ne­gri­ţoiu, preşedintele ASF în cadrul emi­siunii ZF Live.

Portofoliul Astra este format în prin­­cipal din poliţe auto obligatorii (RCA). Aproximativ 40% din poli­ţe­le în vigoare ale Astra, echiva­len­tul a circa 881.000 de contracte, sunt pe RCA, ceea ce în­seam­­nă că un ro­mân din pa­tru are asigurare RCA la com­­pania falimentară. O felie im­­por­tantă din busi­nessul Astra este re­prezentată şi de po­liţele facultative de lo­cu­in­ţe şi cele de accidente. Potri­vit ASF, Astra are 680.000 de cli­enţi pe segmentul asi­gurărilor de acci­den­te şi aproximativ 362.000 de po­liţe facul­tative pentru locuinţe.

Astra avea o cotă de piaţă de aproa­pe 10% şi subscrieri anuale de circa 800 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO