Bănci și Asigurări

National Bank of Greece a finalizat vânzarea unui portofoliu românesc de credite corporate neperformante şi subperformante de 174 mil. euro către Bain Capital Credit

National Bank of Greece a finalizat vânzarea unui...

Autor: Roxana Rosu

27.05.2021, 11:54 268

National Bank of Greece (NBG) a finalizat vânzarea unui portofoliu românesc de credite corporative neperformante şi sub-performante (NPLs) cu o valoare contabilă brută de aproximativ 174 milioane euro (valoarea garanţiilor alocate de aproximativ 102 milioane Euro), către Bain Capital Credit.

NBG a fost asistată în tranzacţie de firma internaţională de avocatură CMS.

Transferul portofoliului a fost aprobat de către autorităţile de reglementare din România şi de Fondul de Stabilitate Financiară al Greciei.

Tranzacţia a fost implementată în contextul strategiei de reducere a NPLs a NBG în conformitate cu Obiectivele Operaţionale prezentate Mecanismului Unic de Supraveghere şi reprezintă una dintre cele mai mari vânzări de credite neperformante (NPLs) corporative de pe piaţa românească.

„Finalizarea acestei vânzări foarte importante poate marca oficial reluarea tranzacţiilor cu credite neperformante în România. A fost un proiect complex, derulat pe parcursul unei perioade considerabile de timp, care a implicat o colaborare susţinută între echipele de avocaţi şi consultanţi din numeroase arii de practică juridică (drept corporativ, financiar-bancar, imobiliar, comercial, fiscal) şi care a fost derulat în contextul nemaiîntâlnit generat de pandemia COVID-19”, a declarat Rodica Manea, Partner Corporate M&A în cadrul CMS România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO