Bănci și Asigurări

Mutare fulger: Finanţele vor să majoreze capitalul social al CEC Bank cu 940 de milioane de lei

Mutare fulger: Finanţele vor să majoreze capitalul...

Autor: Alina Botezatu

01.02.2019, 00:27 2891

Banca este deţinută în totalitate de stat, iar majorarea va fi făcută printr-un ajutor de stat, procedurile urmând să fie iniţiate.

„Se aprobă majorarea capitalului deţinut de România, în calitate de membru la Banca Internaţională de Investiţii, cu suma de 3.650.000 euro, conform deciziei Consiliului de administraţie al Băncii Internaţionale de Investiţii de creştere a capitalului subscris vărsat la Banca Internaţională de Investiţii cu 100.000.000 euro în limita capitalului subscris şi nevărsat al statelor membre”, mai menţionează proiectul de buget citat.

Contravaloarea în lei a sumei de 3,65 de milioane de euro trebuie să o asigure MFP, iar plata către BII va fi efectuată într-o singură tranşă, în primul trimestrul al acestui an.

De asemenea, bugetul MFP are prevăzută suma de 460 de milioane de lei pentru participarea la constituirea capitalului social al Fondului de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări. „Suma finală ce va fi investită se va stabili în urma unei analize detaliate pe care o va elabora Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări (CIFGA)”, mai arată proiectul de buget pe 2019.

În plus, pentru finanţarea acţiunilor cu Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în anul 2019, bugetul Finanţelor cuprinde credite de angajament şi credite bugetare în sumă de peste 1,2 miliarde de lei.

Bugetul Finanţelor va fi în acest an de 5,43 miliarde de lei, o creştere de 10,3%, comparativ cu anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO