Bănci și Asigurări

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: BNR a realizat operaţiuni repo bilaterale de 13 mld. lei în perioada 1 aprilie-15 mai. Achiziţiile de titluri de stat pe piaţa secundară au ajuns în 15 mai la 3,1 mld. lei

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Vom urmări evoluţia situaţiei sanitare şi a măsurilor întreprinse de autorităţi în scopul adoptării deciziilor adecvate.

Mugur Isărescu, guvernatorul BNR: Vom urmări evoluţia situaţiei sanitare şi a măsurilor întreprinse de autorităţi în scopul adoptării deciziilor adecvate.

Autor: Claudia Medrega

19.05.2020, 00:08 595

♦ Dobânzile pe piaţa interbancară şi cotaţiile la titlurile de stat au scăzut ♦ Cursul de schimb al leului şi-a temperat fluctuaţiile, în urma intervenţiilor BNR.

BNR a sporit considerabil vo­lumul operaţiunilor repo efectuate pe baze bi­la­te­ra­le, al căror stoc me­diu zilnic a ajuns în perioada 1 apri­lie-15 mai la aproximativ 13 mld. lei, şi a cumpărat titluri de stat de pe piaţa secundară, stocul lor însumând la mijlocul lunii mai 3,1 mld. lei, obiectivul imediat al BNR fiind păs­tr­area stabilităţii recâştigate şi asigu­ra­rea lichidităţii necesare finanţării în bune condiţii a sectorului public, firme­lor şi populaţiei, a declarat guvernatorul BNR Mugur Isărescu în cea de-a doua ieşire publică de la izbucnirea crizei coronavirusului.

Această ieşire publică a guverna­to­rului BNR în care anunţă injecţiile de li­chiditate ale băncii centrale pentru susţi­nerea finanţării economiei reale şi sta­tului vine după ce la sfârşitul lunii mar­tie Isărescu anunţa depăşirea ten­siu­nilor generate de criza COVID-19 în domeniul monetar, bancar şi financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO