Bănci și Asigurări

Mugur Isărescu, guvernator BNR: Cursul de schimb al leului arată o deosebire importantă între politica de curs pe care a urmat-o BNR şi cea urmată de cele trei ţări din regiune, Ungaria, Cehia şi Polonia, cu politici flotante

Mugur Isărescu, guvernator BNR: Cursul de schimb al...

Autor: Mircea Nica

10.08.2021, 00:05 549

Cursul de schimb al leului arată o întărire, nu o depreciere, iar comparativ cu politica de curs urmată de Ungaria, Cehia şi Polonia, care au abor­dat politici flotante, cea pe care a urmat-o BNR a menţinut cursul de schimb stabil, a spus Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, în cadrul conferinţei de presă privind raportul asupra inflaţiei.

„Cursul de schimb al leului arată o deose­bire importantă între politica de curs pe care a urmat-o BNR, odată cu declanşarea pandemiei, şi cea urmată de celelalte trei ţări cu politici flotante. Am avut în vedere că în România, cursul de schimb  rămâne un indicator la care întreaga societate se uită, ca indicator de stabilitate. Din punct de vedere economic, nu am putut să folosim prea mult cursul de schimb ca instrument de politică monetară, dar pe de altă parte acest lucru ne-a ajutat“, susţine Mugur Isărescu.

El a mai adăugat că deprecierea a ajutat la corecţia treptată a deficitului extern, iar de data aceasta, după mişcările din anul precedent, leul a fost mai stabil decât monedele cu care ne comparăm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO