Bănci și Asigurări

Morgan Stanley va deveni principalul acţionar al companiei Huaxin Securities din China

Morgan Stanley va deveni principalul acţionar al...

Autor: Mediafax

11.04.2019, 00:00 56

Morgan Stanley a câştigat o licitaţie pentru a cumpăra un pachet suplimentar de 5,5% din acţiunile companiei financiare Huaxin din China, un join venture al său local, devenind acţionarul principal al companiei Morgan Stanley Huaxin Fund Management Co., a transmis Reuters.

Banca, care deţine în prezent 37,4% din acţiunile companiei Morgan Stanley Huaxin din Shenzhen, a câştigat licitaţia pe 30 martie pentru a cumpăra un pachet de acţiuni suplimentare, pentru 3,73 mil. dolari. Morgan Stanley cumpără pachetul de acţiuni de la un acţionar privat, în cadrul unei licitaţii supravegheate de o instanţă, care va arăta dacă acţiunile lui Stanley le va depăşi pe cele ale de companiei Huaxin Securities, care deţine 39,56% din capitalul comun.

Tranzacţia trebuie aprobată de autorităţile de reglementare din China. Decizia lui Stanley de a deveni proprietar în fondul comun vine pe fondul deschiderii, de către China, a sectorului financiar - de la asigurări la gestionarea activelor şi brokeraj - pentru o participare mai mare a străinilor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO