Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Morgan Stanley, una dintre cele mai mari bănci americane, a înregistrat în 2019 venituri record de 41,4 mld. dolari, iar profitul net a urcat la 9 mld. dolari. În T4/2019, profitul a crescut cu 46%, la peste 2,2 mld. dolari

Gigantul American Morgan Stanley a înregistrat pentru întreg anul 2019 venituri record de 41,4 mld. dolari, în comparaţie cu 40,1 mld. dolari în 2018. În acelaşi timp, profiturile nete ale companiei au urcat la 9 mld. dolari, în comparaţie cu 8,7 mld. dolari în 2018. Acţiunile Morgan Stanley înregistrau o creştere de aproape 4,7% ieri, cu jumătate de oră înaintea deschiderii şedinţei  de tranzacţionare pe bursa din New York.

„Am livrat rezultate puternice pe toate segmentele de business. La nivelul întregii bănci veniturile au depăşit 10 miliarde de dolari pentru al patrulea trimestru consecutiv, ceea ce rezultă într-un an record atât la nivelul veniturilor, cât şi al câştigurilor. Performanţa a atins toate ţintele propuse“, spune James Gorman, CEO al Morgan Stanley, citat de CNBC.

În T4/2019 profiturile gigantului american Morgan Stanley au crescut cu 46%, depăşind estimările analiştilor, în contextul în care toate cele trei linii principale de business au performat peste aşteptări, potrivit raportului publicat de bancă. Banca a anunţat ieri că profitul a crescut cu 46% în ultimul trimestru până la 2,24 mld. dolari, adică 1,30 dolari per acţiune, în comparaţie cu estimările analiştilor de 0,99 dolari per acţiune. În acest context, veniturile Morgan Stanley au crescut cu 27%, la 10,86 mld. dolari, depăşind cu peste 1 mld. dolari aşteptările analiştilor Refinitiv - care s-au situat la 9,72 mld. dolari.

Într-un trimestru în care competitorii de la JP Morgan Chase şi Goldman Sachs au raportat venituri semnificative, analiştii aşteptau să vadă dacă Morgan Stanley se încadrează în suita de creştere. Rezultatele Morgan Stanley vin după ce JPMorgan Chase, cea mai mare bancă din SUA după active, a raportat pentru 2019 cel mai mare profit înregistrat până acum, de 36,4 mld. dolari, în creştere cu 12% în anul 2019 comparativ cu 2018, conform Financial Times. 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.