Bănci și Asigurări

Moneycorp: Cursul ar putea urca peste 4,81 lei/euro în semestrul I al anului viitor şi la 4,85 lei/euro în a doua parte a anului

Moneycorp: Cursul ar putea urca peste 4,81 lei/euro în...

Autor: Roxana Rosu

25.11.2019, 14:14 210

Moneda naţională s-ar putea deprecia în raport cu euro până la 4,81 lei/euro în prima jumătate a anului viitor şi la 4,85 lei/euro în a doua parte a anului, în ton cu evoluţia economiei interne şi cu situaţia internaţională, apreciază consultanţii de la Moneycorp România.

Cursul a atins săptămână trecută un nou maxim istoric, la peste 4,78 lei/euro, iar perspectivele finalului de an tind să urmeze aceeaşi traiectorie. Importurile semnificative realizate în acest an, de 63,8 miliarde de euro (în creştere cu 5,1% la nivelul primelor nouă luni), în ton cu dinamica consumului vor continua în perspectiva sezonului rece şi, mai ales, a sărbătorilor de sfârşit de an.

,,Pentru moneda naţională, această tendinţă generează un plus de presiune si volatilitate, mai ales că, la nivel macro, economia românească trece printr-o perioadă plină de provocări – de la scăderea producţiei (-2,1% în primele 9 luni) până la depăşirea deficitului bugetar asumat (2,62% la 9 luni, cu cu 60,5% mai mare faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut).  Din păcate, aceste creşteri ale cursului sunt transferate parţial către consumatorul final, iar suplimentar pun şi presiune pe marjele de profitabilitate ale companiilor, într-un mediu economic foarte competitiv ’’, afirmă Cosmin Bucur, Managing Director Moneycorp România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO