Bănci și Asigurări

Mohamed El-Erian, consilier economic principal al asigurătorului german Allianz: Cel mai bun lucru pe care îl pot face acum politicienii este limitarea daunelor

Mohamed El-Erian

Mohamed El-Erian

Autor: Mircea Nica

27.03.2020, 00:00 1547

Investitorii, economişii şi strategii băncilor se aşteaptă ca politicienii să ofere mai mult sprijin în zilele următoare pentru a putea ajuta economia şi companiile care pierd clienţi şi muncitorii care rămân fara job-uri. 

„Cel mai bun lucru pe care îl pot face acum politicienii este limitarea daunelor. Nu pot transforma economia, deoarece aceasta este o problemă de sănătate, nu o problemă economică sau financiară“, a declarat Mohamed El-Erian, consilier economic principal al asigurătorului german Allianz, într-un interviu, citat de Reuters.

Există o limită pentru cât de eficiente pot fi autorităţile.

Înainte ca investitorii să se calmeze, va trebui să vadă un vârf al noilor rate de infecţie cu virus, o îmbunătăţire a capacităţii spitalelor de a face faţă unui aflux de pacienţi şi un sfârşit al carantinei care ucide economia, interdicţiile de călătorie şi alte restricţii impuse pentru a salva vieţi. Intervenţia băncilor centrale, prin care au oferit trilioane de dolari în ultimele zile pentru susţinerea pieţelor, a dus la restaurarea ordinii pe pieţe, într-o mică măsură, dar parlamentarii vor fi nevoiţi să facă mult mai mult de atât. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO