Bănci și Asigurări

Modernizări la Fisc: Portalul ANAF nu va fi funcţional în acest weekend

Modernizări la Fisc: Portalul ANAF nu va fi funcţional...

Autor: Alexandru Nanu

21.11.2020, 08:31 3264

Portalul Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală nu va fi funcţional în acest weekend, conform unui comunicat publicat pe site-ul insituţiei în data de 19 noiembrie.

Ministerul Finanţelor Publice, prin Centrul Naţional de Informaţii Financiare, şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală derulează, în perioada 21 – 22 noiembrie a.c., operaţiuni de modernizare a reţelei de comunicaţii care vor genera indisponibilitatea serviciilor furnizate de site-ul ANAF.

Intervenţiile specialiştilor CNIF asupra reţelei informatice vor începe la ora 9.00, în data de sâmbătă, 21 noiembrie a.c., şi vor continua până la ora 9.00 a următoarei zile.

“Pandemia a determinat accelerarea digitalizării la nivel guvernamental, ANAF fiind o instituţie cheie în ceea ce priveşte serviciile electronice oferite contribuabililor. MFP şi ANAF optimizează permanent aplicaţiile informatice pentru îmbunătăţirea administrării fiscale a contribuabililor, atât din perspectiva procedurilor interne pentru eficientizarea proceselor, cât şi din perspectiva utilizării serviciilor electronice de către contribuabili. Astfel, creăm posibilitatea de digitalizare pe scară mai largă a formularisticii primite şi transmise de către ANAF, iar, pe de altă parte, dezvoltăm interconectarea cu alte instituţii pentru asigurarea comunicării electronice a datelor la nivel inter-instituţional şi pentru a reduce prezenţa contribuabililor la ghişeu”, scrie în comunicatul de pe site-ul instituţiei

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO