Bănci și Asigurări

Miza preşedinţiei ASF. De ce este importantă preşedinţia ASF, dincolo de salariul de aproape 15.000 de euro/lună?

♦ Pe pieţele dezvoltate, preşedintele Consiliului de supraveghere al pieţelor financiare integrate de asigurări, pensii private şi piaţa de capital este una din poziţiile cheie în arhitectura sistemului financiar.

Preşedintele Autorităţii de Su­pra­veghere Financiară (ASF) are un rol la fel de important pen­tru piaţa financiară ca şi gu­ver­na­torul Băncii Centrale. Având în vedere subdezvoltarea sectorului finan­ciar din România, de până în prezent, faţă de cel bancar, poate că această funcţie nu are ace­eaşi vizibilitate comparativ cu pie­ţe­le dez­voltate, a spus Sorin Pîslaru, redactor-şef al ZF.

„În România, preşedintele ASF con­duce Consiliul ASF, care supraveghează piaţa de asigurări, piaţa bursieră şi piaţa de pensii private. În ultimii 10 ani, aceste sec­toare au căpătat şi în România o importanţă tot mai mare. Pensiile private sunt acum la ac­tive de 13 mld. euro, piaţa de asigurări este la 2 spre 3 mld. euro, iar piaţa de capital a în­ceput să devină tot mai importantă, cu toate că lichiditatea bursei şi numărul de inves­ti­tori este departe de ce se întâmplă în Polonia sau Ungaria.“

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.