Bănci și Asigurări

Mioara Popescu, şefa Idea Bank, despre noile reguli de limitare a îndatorării populaţiei: Elaborăm scenariul privind impactul la nivelul băncii. Ar putea fi afectaţi clienţii cu venituri mai mici

Mioara Popescu, şefa Idea Bank, despre noile reguli de...

Autor: Claudia Medrega

05.11.2018, 19:50 502
Noile reguli adoptate recent de BNR privind limitarea gradului de îndatorare a populaţiei ar putea să afecteze mai mult clienţii cu venituri mai mici, Idea Bank elaborând în prezent scenariul privind impactul acestor reguli, susţine Mioara Popescu,  preşedinte executiv al instituţiei de credit care este deţinută de polonezii de la Getin Holding.

„Suntem în etapa în care elaborăm un scenariu privind impactul pe care îl va avea reducerea gradului de îndatorare. Din rezultatele preliminare de până acum pe care le avem, im­pactul nu este foarte mare. Într-adevăr, s-ar putea să fie afectaţi clienţii cu venituri mai mici. Suntem în faza de elaborare, nu putem să spunem care este impactul. Cred că toate băncile evaluează acum impactul“, a declarat Mioara Popescu, şefa Idea Bank.

Consiliul de Administraţie al BNR a decis în octombrie să impună pentru creditele populaţiei în lei un grad maxim de îndatorare de 40% din venitul net, în timp ce pentru creditele în valută pragul va fi de 20%, atât pentru împrumuturile ipotecare, cât şi pentru cele de consum. Pe parcursul ultimului an, au existat mai multe discuţii între unii şefi din bănci şi oficiali din BNR pe tema limitării gradului de îndatorare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO