Bănci și Asigurări

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu despre deprecierea leului: Este corelată cu scăderile monedelor din regiune, ale zlotului şi forintului

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu despre deprecierea...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

20.02.2020, 19:04 1413

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu spune că deprecierea de joi a leului, care a atins un nou minim istoric faţă de euro, este corelată cu scăderile monedelor din regiune, generate de mişcări de fluxuri internaţionale. 

„Deprecierea uşoară a leului astăzi este CORELATĂ cu deprecierile din regiune. Zlotul, forintul se depreciază pentru că sunt câteva mişcări de fluxuri internaţionale. Doar trompetele PSD-iste văd altceva. Fiţi fără grijă. Dobânzile vor continuă să scadă şi încrederea investitorilor va continuă să crească în guvernarea PNL”, a postat ministrul pe Facebook.

Ministrul spune că preţurile vor scădea şi dobânzile vor coborî aproape de zero cu cât mai repede vor avea loc alegerile anticipate. „Urmează lucruri fantastice pentru români. Dobânzi aproape de zero şi scăderi de preţuri”, spune Cîţu.

Cursul de schimb al monedei naţionale a atins, joi, cel mai ridicat nivel din istorie în raport cu moneda euro, fiind cotat la 4,7834 lei/euro, peste maximul anterior de 4,7808, atins în data de 21 noiembrie 2019.

Dolarul american a atins şi el un nou nivel record în raport cu moneda naţională, crescând de la 4,4241 lei, la 4,4307 lei.

Preţul gramului de aur a stagnat la 229 lei, în timp ce francul elveţian a ajuns la un nivel de 4,5 lei, cel mai ridicat din ianuarie 2015 încoace. Maximul istoric pentru francul elveţian a fost de 4,5817 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO