Bănci și Asigurări

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, după falimentul City Insurance: Nu cred că din banii noştri ar trebui să plătim fraude

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, după falimentul...

Autor: Cosmin Pirv

22.09.2021, 16:36 303

„Vreau să vă spun că în momentul de faţă din Fondul de Garantare a Asiguraţilor încă se plătesc şi alte falimente, nu s-au terminat plăţile către toţi asiguraţii din falimentele anterioare. Până în acest moment nu am informaţii să vă spun că fondul va fi depăşit. Rămâne de văzut, câţi asiguraţi se vor înscrie, ritmul în care se vor înscrie şi modul în care va fi consumat acest fond”, a spus Dan Vîlceanu.

Întrebat dacă are o soluţie în cazul în care Fondul de Garantare nu poae acoperi toate cheltuielile după falimentul City Insurance, ministrul Finanţelor a spus: „Eu în principiu nu sunt de acord, mai ales în condiţiile în care se dovedeşte că aici a fost o fraudă, cu acoperirea fraudelor din banii dumneavoastă şi ai noştri, adică de la bugetul de stat. Cred că sumele trebuie recuperate de la cei care au săvârşit frauda şi dacă va exista o situaţie în care e nevoie să vină bani în plus în acest fond eu cred că nu poţi să acorzi aceşti bani decât cu titlu de împrumut”.

Falimentul City Insurance în­seam­­nă că FGA va avea de pla­tă cel puţin 500 de milioane de euro, dublul va­lorii din cazul celor două com­pa­nii falimentare Astra Asigu­rări şi Carpatica Asig, care s-au prăbuşit în 2015-2016, conform calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO