Bănci și Asigurări

Ministrul finanţelor: ANAF este la 103% faţă de plan la încasări în 2018

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor publice

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor publice

Autor: Mediafax

08.10.2018, 00:00 479

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor publice, a spus vineri că până la finalul acestui an Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) trebuie să-şi crească nivelul de colectare, chiar dacă şi-a îndeplinit planul propus, iar accentul principal se va pune pe colectarea de TVA.

Ministrul finanţelor a afirmat vineri în cadrul unei emisiuni la DCNews.ro că planul de colectare al ANAF este la „103% faţă de planul propus”, la începutul acestui an.

„Domnul Mişa mai are mult până la final de an să recupereze, pentru că la rectificarea bugetară planul ANAF a fost revizuit”, a subliniat Eugen Teodorovici, astfel încât „ceea ce nu s-a făcut în prima jumătate a anului trebuie recuperate în partea a doua”, a adăugat acesta. Ionuţ Mişa, precedentul ministru al finanţelor publice, din iunie 2017 până în ianuarie 2018, este preşedintele ANAF din martie 2018.

„Per total, planul de încasări a fost despăşit (...), dar ANAF are de recuperat foarte mult. (...) Până la finalul acestui an, voi pune accent pe recuperarea colectării de TVA agresiv”, a subliniat Teodorovici. România are un gap de TVA, diferenţa dintre suma care trebuie colectată şi cea care este colectată, de 7-8 miliarde de euro, potrivit datelor Comisiei Europene, a menţionat ministrul finanţelor.

„Datele trebuie văzute în ansamblu”, a precizat Teodorovici, deoarece o parte din această diferenţă provine din alte cauze decât evaziunea fiscală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO