Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor se pregăteşte să atragă cel mai mare împrumut de la populaţie, de 6 mld.lei, adică 1,2 mld.euro, prin vânzarea de titluri de stat, pentru a finanţa deficitul bugetar

Ministerul Finanţelor se pregăteşte să atragă cel...

Autor: Claudia Medrega

10.05.2020, 10:47 13764

Ministerul Finanţelor evaluează toate opţiunile de finanţare de la instituţiile financiare internaţionale, care nu presupun condiţionalităţi.

Ministerul Finanţelor are în ve­de­re atragerea de la populaţie a unui vo­lum indicativ de aproximativ 6 mld. lei în anul 2020, iar în prezent are în pre­gătire reluarea mecanismului uti­lizat în anii 2015 şi 2016 de emisiuni de titluri de stat prin intermediul siste­mului bancar, emisiuni care urmează a fi listate la Bursa de Valori Bucureşti, a transmis Ministerul Finanţelor la solicitarea ZF.

„Detaliile privind noile măsuri pentru populaţie, in­clusiv cele privind con­ti­nuarea Programului Tezaur prin in­ter­mediul unităţilor Tre­zo­reriei Sta­tului şi al ofici­ilor poş­ta­le ur­mea­ză a fi fă­cu­te pu­blice, după luarea de­ci­ziilor care se impun pri­vind ridicarea stării de ur­genţă de pe teri­to­riul României“, a trans­mis Ministerul Finan­ţelor pentru ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO