Caută doar în titlu
LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ ZF GREEN ECONOMY. Cum poate economia circulară să devină din vis, realitate?
Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor se împrumută greu de pe piaţa internă: Joi, în două licitaţii, a reuşit să vândă titluri de stat de aproape 600 mil.lei, faţă de nivelul programat de 1 mld.lei

Ministerul de Finanţe a împrumutat joi de la bănci 598 miliaone lei în două licitaţii de titluri de stat, sub nivelul programat, de un miliard de lei, cererea venind din partea a şase dealeri primari.

Prima emisiune licitată astăzi, de certificate de trezorerie cu discont, avea o valoare nominală de 500 milioane lei şi scadenţa la un an, iar valoarea totală a cererii a fsot de 463 milioane lei. Din suma totală, dealerii au oferit în cont propriu 396 milioane lei, iar restul au fost oferte necompetitive.

Potrivit anunţului, în conformitate cu Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă, ministerul a respins ofertele de cumpărare transmise ce au depăşit un nivel al randamentului de 3.35%.

În final, valoarea adjudecată a fost de 337,3 milioane lei, din care băncile au oferit în nume propriu 270,8 milioane lei, la o dobândă de 3,33%.

Pentru a doua emisiune de obligaţiuni, cu scadenţa la patru ani şi o dobândă propusă de 3,25%, Ministerul Finanţelor a primit oferte totale de 355 milioane lei, din care dealerii primari au oferit în nume propriu 245 milioane lei, restul fiind oferte necompetitive. 

În final, suma adjudecată a fost de 261 milioane lei, din care băncile au acoperit în nume propriu 151 milioane lei. Randamentul până la maturitate aferent preţului mediu de adjudecare a fsot de 3,98%. 

Ministerul a precizat că a respins în totalitate ofertele de cumpărare transmise cu un nivel al preţului mai mic de 97.1443%. 

Ministerul de Finanţe şi-a propus să atragă de pe piaţa internă 4 miliarde lei în luna aprilie, prin licitaţii de titluri de stat, după ce a împrumutat 4,4 miliarde lei în cursul lunii martie.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.