Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor: Programul Tezaur, de vânzare a titlurilor de stat către populaţie, continuă în 2020

Ministerul Finanţelor: Programul Tezaur, de vânzare a...

Autor: Mediafax

13.12.2019, 00:00 2594

Guvernul intenţionează să continue emisiunile de titluri de stat pentru populaţie prin programul Tezaur în limita unui plafon anual, în scopul creşterii accesibilităţii persoanelor fizice la cumpărarea titlurilor de stat, potrivit strategiei fiscal-bugetare 2020-2022 a guvernului. 

Programul se desfăşoară prin oficiile poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română şi unităţile operative ale Trezoreriei statului.

Totodată, Ministerul Finanţelor intenţionează să relanseze programul Fidelis, care asigură lărgirea canalelor de vânzare a acestor instrumente de economisire prin distribuirea titlurilor de stat către persoanele fizice prin intermediul băncilor şi al societăţilor de servicii şi investiţii.

Totodată, pentru limitarea riscului de finanţare, Ministerul Finanţelor intenţionează să utilizeze operaţiuni specifice de piaţă secundară de tipul răscumpărărilor anticipate sau preschimbărilor de titluri de stat. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO